Priser

För att kunna ge en mer exakt prisuppgift rekommenderar vi dig att boka in en tid för undersökning så utformar vi därefter en individuell behandlingsplan och kostnadsberäkning. Hos oss går det bra att betala på plats med kort eller swish . Faktura/delbetalning enligt överrenskommelse. Vi är anslutna till Försäkringskassan. 

Tandvårds­reformen

Tandvårdsstödet från 1 juli 2008 innehåller två delar

Allmänt tandvårdsbidrag (ATB)

Den 1 juli varje år får alla vuxna rätt till ett allmänt tandvårdsbidrag som betalas ut av Försäkringskassan direkt till den behandlande tandläkaren eller tandhygienisten. Från januari 2019 får du som är mellan 24 och 29 år eller över 65 år 600 kronor om året. Är du mellan 30 och 64 år får du 300 kronor om året. ATB kan sparas i två år. Du kan då använda två bidrag vid betalning av en vårdperiod.

Gäller från och med det år du fyller 25 år här i Gävleborgslän.
Avgiftsfri tandvård gäller i Gävleborgslän för 3-24 åringar som är bokförda i Gävleborg. Nationellt gäller åldrarna 3-23 år

Tandvårdsersättning – Högkostnadsskydd
Högkostnadsskyddet innebär att du bara behöver betala en del av kostnaden själv vid större behandlingar. Försäkringskassan betalar ersättning för resten direkt till din tandläkare.

  • För kostnader upp till 3 000 kr betalar du 100 %
  • För kostnader mellan 3 000 kr och 15 000 kr betalar du minst 50 % av totalkostnaden.
  • För de belopp som överstiger 15 000 kronor betalar du minst 15 % av totalkostnaden.

Referenspriser
Ersättningen baseras på referenspriser, ett fast pris som bestäms av staten. Alla åtgärder som berättigar till ersättning från högkostnadsskyddet har ett referenspris. Ersättningen från försäkringskassan beräknas således inte utifrån det pris som tandläkaren tar ut. Du och din tandläkare kan även välja en dyrare behandling men då får du betala mellanskillnaden själv. Kosmetisk tandvård omfattas inte av tandvårdsstödet.
andpriskollen.se

Prisjämförelse : På TLV Tandpriskollen kan du jämföra priser på tandvård (www.tandpriskollen.se)

Särskilt tandvårdsbidrag (STB)

Den 1 januari 2013 infördes Särskilt tandvårdsbidrag (STB).
Det är ett bidrag för dig som har en sjukdom eller funktionshinder som medför en risk för att din tandhälsa försämras.

Du som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som gör att du har ett ökat behov av tandvård kan få särskilt tandvårdsbidrag från Försäkringskassan.
Bidraget kan användas till förebyggande tandvårdsåtgärder som exempelvis undersökning och tandrengörning.
Prata gärna med din läkare eller tandläkare/tandhygienist då det ibland kan krävas läkarintyg.

Försäkringskassan tandvård
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Barn och ungdomar i Gävleborgs län har avgiftsfri tandvård till och med det år man fyller 24 år. Från och med den 1 januari det år man fyller 25 år betalar man själv för sin tandvård.

Alla patienter får vid us hos oss en skriftlig behandlingsplan så att man vet vad som skall göras, hur lång tid det tar och kostnadsförslag på vad det kommer att kosta.Fråga oss gärna om det är något du undrar över.

OBS! Uteblivanden och Sena Återbud (<24 timmar före planerad tid) debiteras:
vuxna 600 kr, barn 400 kr.